Wilt u weten waarom?

Zou u willen weten waarom een minister voor volksgezondheid een verordening uitvaardigt waarin het volgende valt te lezen?
§ 7: “De benaming of afbeelding van of de reclame voor een voedingssupplement mag niet stellen of suggereren dat een gevarieerde, evenwichtige voeding niet voldoende is om de nodige voedingsstoffen binnen te krijgen.” (verordening 37/2004 van het Hongaarse Ministerie voor Volksgezondheid, Sociale Zaken en Gezinnen) 
Het is dus in verband met voedingssupplementen verboden om te stellen dat supplementen bij onze voeding nodig zijn. Maar waar zouden voedingssupplementen anders voor dienen?
We mogen zelfs nog niet suggereren dat we ze nodig zouden hebben! 
En dat ondanks de wetenschappelijke feiten.
Ondanks het feit dat de grote namen van de Hongaarse gezondheidszorg al in de jaren veertig van de vorige eeuw het volgende schreven: een van de belangrijkste gevaren voor de volksgezondheid schuilt in het feit dat onze gewone voeding (in de verordening gevarieerd en evenwichtig genoemd) ons niet in staat stelt de nodige voedingsstoffen op te nemen.
Toen begreep men al dat een voldoende grote dosis van deze stoffen (vitaminen, mineralen, spoorelementen, aminozuren enzovoort) de gezondheid aanzienlijk kan verbeteren. 
In de verordening staat ook het volgende:
§ 6 (2): “De benaming of afbeelding van of de reclame voor voedingssupplementen mag aan de producten geen genezende of preventieve invloed toekennen, of naar zulke eigenschappen verwijzen.” (verordening 37/2004 van het Hongaarse Ministerie voor Volksgezondheid, Sociale Zaken en Gezinnen)
En dat ondanks de wetenschappelijke feiten.
Ondanks het feit dat die werking van vitaminen, mineralen, spoorelementen en andere voedingssupplementen een vanzelfsprekende natuurlijke wetmatigheid is.
Vraagt u zich af wie er zo strijdt tegen het natuurlijke behoud van onze gezondheid en tegen de gezondheidsrehabilitatie? En waarom?
Hierover heb ik een boek geschreven: Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid.
Als u een goed beeld wil krijgen van de situatie en wil weten hoe het zover is kunnen komen dat er zo’n verordening wordt uitgevaardigd, dan is het zeker de moeite om dat boek eens te lezen.

Dr. Gábor Lenkei