Publicaties

Publicaties

Alle boeken van Dr. Lenkei worden uitgegeven door Stichting Recht op Gezondheid, en geëxploiteerd door Free Choice Benelux B.V.

 

 

censuur-nieuw

Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid

“Als ik dit boek een roman had genoemd, zou ik misschien een populaire schrijver zijn geworden, die bekend stond om zijn ongebreidelde fantasie en die zelfs door de critici werd bewonderd. De paradox is dat ik de waarheid verteld heb”

Dr. Gábor Lenkei ontdekte dat de inname van de juiste hoeveelheden vitaminen en mineralen het aantal ziektegevallen drastisch vermindert.

Maar zijn conclusies, die cruciaal zijn voor uw gezondheid, stuitten op grote weerstand bij de gevestigde belangen in de 'zorgindustrie'.

De farmaceutische en psychiatrische industrie doen er alles aan om Dr. Lenkei's conclusies belachelijk te maken en te ontkennen. Om hun gevaarlijke schijnoplossingen op grote schaal te kunnen verkopen hebben ze onwetende mensen nodig.

Lees in Dr. Gàbor’s boek: Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid:

 • Waarom leven we maar half zo lang als we zouden kunnen?
 • Waarom worden alleen mensen in natuurgemeenschappen makkelijk honderd jaar?
 • Wie vormt onze opvattingen over gezondheid?
 • Wie houdt de meest belangwekkende wetenschappelijke ontdekkingen achter, en waarom?
 • Hoe kun je schatrijk worden met het verzinnen van een kinderziekte?
 • Wat zijn de voornaamste oorzaken van gewichtstoename?
 • Wie hield de behandeling voor kanker geheim?
 • Weet u hoe gemakkelijk het is om gezond te blijven?

 

waarom-3d-200

Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig?

Na zijn bestseller "Censuur - Wat u niet mag weten over uw gezondheid", komt Dr. Gàbor Lenkei weer met een zeer verhelderend boek over gezondheid. Nu richt hij zich vooral op de relatief kleine lichamelijke problemen, die het leven van over het algemeen gezonde mensen kunnen verzuren. In "Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig?" delen 211 mensen hun ervaringen met vitaminen en mineralen en de positieve effecten die het bij hen gehad heeft op veel voorkomende alledaagse "kwaaltjes" (huidproblemen, te hoog gewicht, te lage energie, slecht slapen, onvruchtbaarheid, verminderde concentratie, stress, ......). Dit is geordend naar onderwerp waarbij Dr. Lenkei wetenschappelijke uitleg geeft bij de resultaten die bereikt worden. Hij start het boek met een uiteenzetting over kwalitatieve honger en hij laat zien (geïllustreerd met veel illustraties) hoe sterk de voedingswaarde van onze voeding in de afgelopen decennia is gedaald.

"Als gezonde mensen niet aan een vitaminetekort zouden lijden, zouden vitaminesupplementen hun gezondheid niet verbeteren. En dat is het juist, hun gezondheid gaat er wel op vooruit. En nog geen klein beetje ook!"

cholesterol-3D-200

Cholesterol is niet schadelijk

Volgens de heersende opvatting is cholesterol een schadelijke stof. Maar de vraagt dringt zich op: is dit gebaseerd op echte wetenschap of slechts een dogmatische misvatting?

De afgelopen tientallen jaren zijn wij met zijn allen bang gemaakt voor Cholesterol en de grote gevaren die deze levensbedreigende stof met zich mee zou brengen voor ons hart en onze bloedvaten. Continue worden wij via alle vormen van informatievoorziening gewaarschuwd. De voedingsindustrie, die op de cholesterolangst inspeelt met haar producten zoals margarines, storten met hun talrijke reclames dezelfde boodschap continue over ons uit. En ook farmaceuten varen er wel bij; zij hebben met hun cholesterolverlagers een enorme markt kunnen creëren. Alleen al in Nederland nemen 1,5 miljoen mensen dagelijks cholesterol verlagende medicijnen.

Maar klopt dit verhaal nu wel? Wat is de wetenschap hierachter? Welke biochemische theorie ligt hieraan ten grondslag en houdt deze wel stand tegenover de werkelijke feiten? Is cholesterol niet juist zeer essentieel voor ons lichaam? Worden de geslachtshormonen niet uit cholesterol gemaakt? Is het ook niet de basis van Vitamine D? Bestaan onze hersenen niet voor een groot deel uit cholesterol? Waarom maakt ons lichaam zelf cholesterol aan? Is dit soms omdat het in elk celmembraan voorkomt? Is cholesterol wel de echte oorzaak van aderverkalking? Waarom slaat cholesterol niet neer in de aders en haarvaten waar het bloed langzaam stroomt en wel in de slagaders waar zeer snelle stroming is? Zijn cholesterolverlagers zoals statines wel echt nodig? Doen deze medicijnen wat ze beloven? En hebben ze geen ongewenste (bij-) werkingen? Wat bepaalt eigenlijk echt de gezondheid van onze bloedvaten?

Dr. Gábor Lenkei is op zoek gegaan naar de antwoorden op al deze en nog andere vragen en heeft de waarheid over cholesterol en cholesterolverlagende medicijnen in een nieuw boek blootgelegd.

dvd-gabor-500 

De naam van Dr. Gábor Lenkei werd het collectieve geheugen van de Hongaren in gekatapulteerd toen in 2003 zijn eerste boek Censuur – Wat u niet mag weten over uw gezondheid verscheen. Dankzij de daaropvolgende boeken en lezingen kregen reeds honderdduizenden mensen de kans om te proeven van zijn unieke persoonlijkheid en zijn ongeëvenaarde vakkennis, spreekvaardigheid en humor.

De opname werd gemaakt op 30 mei 2011 in Sopron (Hongarije), tijdens een voorstelling die deel uitmaakte van een vier maanden durende landelijke tournee.

De titels van de hoofdstukken:

 1. Reality
 2. “Genees met verstand, niet met medicijnen!”
 3. Nieuwsgierige mensen worden niet oud!
 4. Is zout eten slecht voor de gezondheid?
 5. Het monster cholesterol
 6. Laat je niet in een cavia veranderen!
 7. Mensen zijn geen cactussen!
 8. Waarom begrijpt men ziektes niet?
 9. De genezing van de toekomst

Wanneer u wilt weten of pijnstillers kunnen genezen…

Wanneer u benieuwd bent wat er achter die hoofdpijn zou kunnen zitten…

Wanneer u wilt weten wat de belangrijkste oorzaak van gezondheidsschade is…

Als u wilt weten hoe de gezondheidscultuur van de toekomst eruit zal zien…

Of als u gewoon eens graag goed wilt lachen…

…bekijk dan zeker de lezing van Dr. Gábor Lenkei!

>> bekijk hier enkele hoofdstukken van de DVD 

Extra’s: reportages

- Waarom hebben gezonde mensen vitaminesupplementen nodig?

- Reddingsboei voor zieke mensen

- Het verhaal van H1N1 in Hongarije

Taal: Hongaars 2.0

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Speelduur: film 134 minuten, extra’s 58 minuten

DVD 9

ISBN: 9 789081 738897

collageen-boekje-3d-175

Schoonheid & Collageen

Het eiwit collageen is superbelangrijk voor het welzijn en functioneren van het lichaam, maar daar wordt met opzet weinig over bekend gemaakt. Er wordt over de werking van Collageen een waas van mysterie opgetrokken. Als collageen op de juiste manier gebruikt wordt kan het bijvoorbeeld een wonderbaarlijk middel voor de huid zijn. Maar het heeft ook andere eigenschappen die allerlei functies van het lichaam kunnen boosten.
Lees het compacte informatieboekje van Dr. Lenkei. Manage je eigen gezondheid!

 kinderboekje-3d-175

Gezonde Kinderen

De gezondheid van kinderen is een uitermate belangrijk item, wat tegenwoordig veel aandacht krijgt in verband met het veelvoudig voorkomen van obesitas, ADHD, etc.
Toch lijkt het dat we maar moeilijk grip krijgen op dit onderwerp en ontberen we vaak de nodige informatie. Ook onze kinderen krijgen over dit onderwerp vrijwel geen voorlichting of onderwijs.

Met dit boekje wil Dr. Lenkei u een eerste handvat geven voor een gezondere toekomst voor onze kinderen.

Resultaten